Over ons

Importeur en wijnwinkel Gusto Wines Amsterdam (voorheen Chabrol Wines) is opgericht in 2014. Sinds 2019 wordt het gerund door Michel Kamphuijs, vinoloog van de Wijnacademie. Michel, voorheen werkzaam in de kledingbranche, heeft al van jongs af een grote interesse voor de diversiteit van het product wijn en raakte pas echt bevangen van de wijnbranche door enkele cursussen te volgen en uiteindelijk in 2014 de vinologenopleiding af te ronden.

Inmiddels is het team versterkt met 3 enthousiaste wijnadviseurs.
Laura heeft begin dit jaar haar WSET3 diploma gehaald, is half Française en de oorsprong van haar passie hoeven we denk ik niet uit te leggen! Regelmatig vertoeft zij in de Franse wijngaarden om de producenten te ondersteunen bij alle werkzaamheden die nodig zijn om een kwalitatief mooi product te maken.  Carol heeft na een lange carrière in het onderwijs recent de overstap gemaakt naar de wijnwereld en ook zij heeft Franse roots. Na het behalen van het SVH wijn 3 diploma, gaat ze door met de vinologenopleiding zodat ze u nog beter kan adviseren. Bovendien is zij alle Romaanse talen machtig, handig voor onze internationale clientèle. Haar passie en enthousiasme voor wijn werken aanstekelijk.  Jos profileert zich al jaren lang op het vlak van marktonderzoek. Naast zijn huidige werkzaamheden heeft hij nu ook ruimte gemaakt om zich meer en meer te verdiepen in een van zijn hobby’s, wijn in al haar facetten. inmiddels de SDEN-3 opleiding afgerond en zijn bijnaam “de neus” (alhoewel je daar in Amsterdam voorzichtig mee moet zijn) zegt genoeg over zijn wijnkennis.

Gusto werkt graag met producenten die beschikken over fantastische lokale omstandigheden en wijnkennis die nergens in de wijnliteratuur beschreven staat. Geen massaproductie, maar zuivere wijnen uit ongerepte streken.

Ons doel is om te werken aan een uitgebalanceerd assortiment. De wijnbranche is met haar nieuwe productietechnieken en uitdagingen vanwege klimaatverandering constant in beweging. Zaak is hierop te anticiperen en kansen die hierdoor ontstaan te benutten. Optimalisering van het assortiment staat bij ons hoog in het vaandel, zowel voor u als consument of als zakelijke klant. Of Het nu om de klassiekers gaat van gerenommeerde wijnhuizen of pareltjes van minder bekende producenten, onze ambitie is te werken met producenten van eerlijk gemaakte wijnen die met passie en vakmanschap zijn gemaakt. Inmiddels kunnen we met trots zeggen dat onze wijnen hoge waarderingen ontvangen van zowel de internationale wijnpers als de landelijke pers.

Samen willen we u graag kennis laten maken met al het moois dat de wijnwereld te bieden heeft.
We willen onze kennis, toewijding en passie graag met u delen!
De liefde voor wijn is wat ons samen bindt.

Bronwyn, een van onze vinologen aan het woord: A short introduction in English

Ontvang 5 % korting op je eerste bestelling!

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Gusto Wines en ontvang regelmatig informatie over onze winkel. Daarnaast profiteer je van 5% korting op je eerste bestelling!

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.