**Klik op de afbeelding voor zoom en eventueel meer afbeeldingen.

2023 Bernhard Ott Gruner Veltliner Fass 4

Bernhard Ott, Niederösterreich, Oostenrijk
€ 24,95 per fles
€ 23,94 per fles bij afname van 6 flessen of meer

Inhoud 0.75L per fles

money_icon GRATIS THUISEZORGD VANAF € 75,- money_icon ALTIJD VOORDELIG
  • Details
  • Proefnotitie
  • Domeininformatie
  • Land
    Oostenrijk
  • Streek
    Niederösterreich
  • Appellatie
    Wagram
  • Kleur/Type
    Witte Wijn
  • Druivenras(sen)
    Gruner Veltliner
  • Smaak
    Verfijnd
  • Inhoud
    0,75 L
  • Alcoholpercentage
    12,5
  • Serveertemperatuur
    9-11 graden

Kruidige en aromatische neus met in de smaak zwarte peper en een hint van chilipeper, frisse weidebloemen en rijpe Granny Smith appel. Fijne minerale tonen, sappig en vullend met een mooie finale. Gestructureerd, sappig, fruitig met een mooie verfijning.

Bernhard Ott zegt van zichzelf: ‘Ich bin ein Veltliner’ en is een begrip in Oostenrijk: hij wordt zelfs Mister Veltliner genoemd. Dit heeft te maken met zijn niet onaanzienlijke gestalte maar veel meer nog met de kwaliteit van zijn grüner veltliners. Het bedrijf ligt in Niederösterreich in de Wagram, bijna tegen Kamptal aan en werd opgericht in 1889. Vanuit het dorp Feuersbrunn, dat in de vlakte van het oude stroomgebied van de Donau ligt, loopt de ‘Kellergasse’ omhoog de wijngaarden in. De wijngaarden liggen daardoor allen dichtbij het domein, meestal in Wagram en een klein deel in Kamptal en liggen op een hoogte tussen de 200 en 350 meter. De bodem bestaat vooral uit door de wind aangevoerde löss, variërend in diepte van 1 tot wel 20 meter en vaak vermengd met grind. Bernhard staat sinds 1993 aan het roer: hij was toen 21 maar kreeg van zijn ouders het vertrouwen zelfstandig de wijnen te maken en die hebben daar geen spijt van gekregen! Zo werd Bernhard als eerste producent uit Wagram in de Falstaff uitgekozen tot ‘Winzer des Jahres’ en kreeg zijn Rosenberg 2015 bij Parker 94-96 punten.
De wijnen zijn zeer zuiver en precies en de afgelopen 15 jaar steeds fijner en subtieler geworden. Sinds 2006 wordt biologisch dynamisch gewerkt.

Weingut Bernhard Ott

Weingut Bernhard Ott