**Klik op de afbeelding voor zoom en eventueel meer afbeeldingen.

Cava Agusti Torello Mata Brut Rosat Trepat

Agusti Torello Mata, Penedes, Spanje
€ 19,95 per fles
€ 18,85 per fles bij afname van 6 flessen of meer

Inhoud 0.75L per fles

money_icon GRATIS THUISEZORGD VANAF € 75,- money_icon ALTIJD VOORDELIG
  • Details
  • Proefnotitie
  • Domeininformatie
  • Land
    Spanje
  • Streek
    Penedes
  • Appellatie
    Penedes
  • Kleur/Type
    Mousserend
  • Druivenras(sen)
    Macabeu, Parellada, Xarel-lo
  • Smaak
    Fris
  • Inhoud
    0,75 L
  • Alcoholpercentage
    11,5
  • Serveertemperatuur
    7-9 graden

In de neus vooral aardbeien en een beetje munt. In de mond fris, met kersenfruit en een vlezige structuur. Serieuze Cava die pas echt tot leven komt in de combinatie met een gerecht.

Augustí Torelló maakt de hoogste kwaliteit Cava van uitsluitend de traditionele druivenrassen. Met 94 Parkerpunten voor topcuvee Kripta, hadden zij op dat moment de hoogste waardering voor een Cava ooit. Agusti Torelló is een kwaliteits Cava-huis, waarbij uitsluitend wordt gewerkt met traditionele druivenrassen – de Macabeo, Xarello en de Parellada – voor deze unieke streek even ten zuiden van Barcelona rondom het stadje Sant Sadurní d’Anoia. Alle wijnen worden pas bij bestelling gedegorgeerd (gistresten verwijderd en champagnekurk geplaatst), zodat ze langer fris zijn na aflevering. De degorgeerdatum staat ook op de flessen, iets wat nog steeds veel Champagnehuizen niet doen. Bovendien is het één van de weinige huizen die alle Cava’s durft te maken van één jaargang. De mooie droge en eerlijke stijl typeert de wijnen van Agusti. Agusti Torelló is het enige Cava-huis dat zijn flessen vooral afzet in (de tophoreca van) Catalonië, zoals bij El Celler de Can Roca. Dat Agusti Torelló het meest gewichtige Cava-huis is, blijkt wel uit de enorme stroom met internationale erkenningen. Eén voorbeeld: de topcuvée Kripta is door Bettane Desseauve uitgekozen in hun boek ‘De honderd beste wijnen ter wereld’ en geschonken tijdens de presentatie van dit boek! Op verzoek van enkele gezaghebbende chefs heeft Agusti Torelló ook twee typen azijn op basis van Cava en een cava om mee te koken ontwikkeld (‘Solid’).

Agusti Kripta

Agusti Kripta